søndag 7. november 2021

Turdag

 

                                                         På vei til skogen

Det var fredag og turdag på avdelingen. Vi hadde tidligere i uken vært på tur for å ta bilder av det vi så i nærområdet rundt barnehagen. Bildene satte vi inn i appen Book Creator og lagde oss en fin bok som vi har lest mange ganger. Denne fredagen var målet og gå til skogen å leke og se etter dyrespor. Vi delte opp barnegruppen og var fire barn på 2 år og to voksne som skulle ut på tur.

Vi brukte god tid på påkledningen. Barna ville klare selv under påkledningen  og hentet frem det de skulle ha på. Det var kaldt denne morgenen, så det var mye tøy å ta på. Det mestret de kjempe bra. Vi sang og hadde gode samtaler rundt de ulike plaggene og været ute. 

Denne gangen hadde vi ikke med oss iPad, men telefonen som lå i min lomme. Da vi kom oss ut av porten og har kommet oss ut på veien mot skogen, sier en av barna: jeg vil ta bilde av broen. Vi hadde ikke i forkant av turen snakket om at vi skulle ta bilder denne gangen. Vi har på en tidligere tur tatt bilde av noe vi synes så ut som broen hvor trollet bor under.

Da jeg tok frem telefonen ble det fotografert mange bilder på veien til skogen, og resten av gruppen vil også ta bilder. Barna zoomet inn og de snudde kamera og så selv noen ganger. Det synes de var gøy.  De så objektene gjennom skjermen og fortalte hva de tok bilder av.  

Dette var så fint å oppleve sammen med barna.  Denne gangen tok barna selv initiativ til å bruke digitale verktøy. Da er vi på rett vei til å implementere verktøyene inn i barnas hverdag. Da vi kom tilbake fra tur så vi på bildene sammen og barna smilte og lo da de så det bildet de selv hadde tatt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Sammensatte tekster

Her kan du lese mitt refleksjonsnotat om bruk av Book Creator. Sammensatte tekster